QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

17.10.2024 14:00

Dopravní nehoda v Klatovech

V ulici Plzeňská došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, tvoří se kolona vozidel. Na místě zasahují složky IZS.

Žena na severním Plzeňsku spadla ze srázu a zranila se. Zasahovat museli letečtí záchranáři

08.07.2024 14:12

K incidentu došlo v pondělí 8. července v dopoledních hodinách. Práci záchranným složkám komplikoval nepřístupný terén.

letecký záchranář vrtulník_ilustrační_0724_HZSPK

"V 10:25 byl vyhlášen poplach HZS Plasy, jednalo se o pád osoby v lesním těžko přístupném terénu mezi obcemi Horní Hradiště a Ondřejov. Hasiči museli jít několik desítek metrů pěšky, aby se dostali na konkrétní místo události," uvedl k nehodě mluvčí hasičů Michal Holeček.

Žena spadla cca 50 metrů ze srázu a byla zraněna. "Na místo dorazila i naše výjezdová skupina. Zásah komplikoval nepřístupný terén, posádka se ke zraněné ženě nemohla dostat," doplnil mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek. Na místo byl tedy povolán vrtulník Letecké záchranné služby, který na Centrální hasičské stanici Plzeň Košutka vyzvedl leteckého záchranáře.

Zraněná osoba byla na zemi vložena do celotělové vakuové matrace. Za pomoci navijáku byla vytažena do vrtulníku i s leteckým záchranářem.

"K ženě (ročník 1952) bylo nutné se slanit z vrtulníku a vytáhnout na palubu. Se středně těžkými poraněními byla transportována letecky na urgentní příjem FN Lochotín," uzavřel Lukáš Uherek.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky