QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vnitřní bazén na Slovanech je uzavřen. Využít můžete venkovní areál

01.07.2024 14:31

Vnitřní bazén Plaveckého areálu města Plzně je od dnešního dne, tedy od 1. července 2024 z důvodu nutné rekonstrukce uzavřen. Návštěvníci mohou využívat venkovní bazén.

CG0A0594

Ke vstupu do venkovního bazénu na Slovanech budou moci návštěvníci využít šatny vnitřního bazénu a nebo vnitřní recepci. Sauna kromě prvního týdne v červenci i dětský výukový bazén zůstanou otevřené.

Provoz venkovního areálu bude:

pondělí - pátek 6:30 - 21:00 hodin
sobota, neděle, svátky 9:00 - 20:00 hodin

Více informací naleznete na stránkách bazénu ZDE.

Co se bude uvnitř budovy bazénu dít?

Zrekonstruován bude vnitřní bazén, kde jsou v havarijním stavu zejména odtoky. Na své si přijdou i plavci z PK Slávia VŠ, kterým přibude nové zázemí a radost budou mít i z nových olympijských bloků ve vnitřním bazénu.

Rekonstrukce vnitřního bazénu už je nutná. „Po rekonstrukci návštěvníci uvidí kolem vnitřního bazénu hlavně nové dlaždičky, ale nové bude úplně vše, po čem budou chodit. Kopat se totiž bude až úplně do hloubky, do strojovny, je to opravdu v havarijním stavu,“ řekl před několika dny QAPu ředitel bazénu Tomáš Kotora.

Na konci léta pak venkovní bazén zakryje samonosná dvouplášťová nafukovací hala o rozměrech 50 x 25 metrů.

Pokud nenastanou komplikace, lidé si poprvé zaplavou v opraveném vnitřním bazénu během letošních Vánoc. Důvodem uzavření bazénu byl havarijní stav technického zázemí.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Techmania Lunární léto
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT