QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

17.10.2024 14:00

Dopravní nehoda v Klatovech

V ulici Plzeňská došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, tvoří se kolona vozidel. Na místě zasahují složky IZS.

Vlajky na úřadech i nasvícená radnice. Vedení Plzně a kraje reaguje na konflikt v Izraeli

10.10.2023 12:34

Palestinští ozbrojenci v sobotu 7. října překročili hranice pásma Gazy a zahájili rozsáhlý útok na Izrael. Konflikt stále trvá a počet obětí na obou stranách roste. Jako projev solidarity s Izraelem bude plzeňská radnice nasvícena do izraelských barev.

izraelská vlajka na Trojce_1023_ÚMO3
izraelská vlajka na Trojce_1023_ÚMO3Roman Zarzycký svíčka před synagogou_1023_FB ZarzyckýIzraelská vlajka na KÚPK_PK

Třetí městský obvod vyvěsil na budově svého úřadu vlajku Izraele. „Chceme tím vyjádřit naši solidaritu se zemí, která nyní čelí útokům radikálního palestinského hnutí Hamás,“ uvedl Pavel Šrámek, místostarosta MO Plzeň 3.

Ke konfliktu v Izraeli se vyjádřil i Roman Zarzycký, primátor města Plzně, který zároveň avizoval nasvícení radnice izraelskou vlajkou.

„S lítostí a smutkem sleduji konflikt v Izraeli a zásadně odsuzuji jednání Hamásu. Násilí na civilistech není nic jiného než terorismus. V Plzni máme pátou největší synagogu na světě a mnozí z nás mají v židovské komunitě řadu přátel. Myslím v těchto těžkých dnech na ně i na jejich rodiny a známé,“ uveřejnil primátor města Plzně Roman Zarzycký na sociální síti.

„Jako výraz solidarity jsem zapálil svíčku před synagogou a dnes od 20 do 23 hodin nasvítíme radnici izraelskou vlajkou,“ dodal.

K vyvěšení vlajky došlo i na budově Krajského úřadu Plzeňského kraje v Plzni.

„V době, kdy se svět potýká s ruskou agresí na Ukrajině, a boje ukazují, že násilí a nelidské zacházení jsou tam na denním pořádku, je nepřípustné, abychom tolerovali další ohniska konfliktů, kde umírají lidé. Věřím, že tvrdá odpověď izraelské armády se nemine účinkem. V tuto chvíli alespoň vyvěšením vlajky vyjadřujeme podporu státu Izrael v této nelehké a tragické situaci,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Foto FB Městský obvod Plzeň 3, FB Roman Zarzycký má rád Plzeň, Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky