QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Klatov havaroval motorkář - FOTKY

23.08.2024 14:10     23.08.2024 19:22

Dopravní nehoda se stala v pátek 23. srpna po poledni. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

OA Moto_Klatovy_0824_HZSPK (1)
OA Moto_Klatovy_0824_HZSPK (1)OA Moto_Klatovy_0824_HZSPK (2)

Ve 12:48 se na silnici 191/II u Klatov havaroval motorkář. "Zajistili jsme místo nehody a asistovali ZZS při ošetřování zraněné osoby," uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Zraněný motorkář (ročník 1970) skončil v nemocnici.

"Na místo události vyjela zdravotnická výjezdová skupina RZP a RV s lékařem. Na místě jsme poskytli péči muži ročník 1970, který byl dále se středně těžkým zraněním transportován na urgentní příjem FNL," doplnil informace Lukáš Uherek, mluvčí záchranné služby.

Motorkář chtěl zabránit střetu s osobním autem a skončil v příkopu. "Řidič na motocyklu zn. Harley Davidson jel v koloně několika vozidel od obce Lomec směrem do Klatov. V místě dopravní nehody začal předjíždět vozidla, kdy z kolony vozidel mělo vybočit osobní vozidlo. Řidič motocyklu ve snaze zabránit střetu se chtěl zařadit zpět do kolony vozidel, přičemž vyjel za pravý okraj komunikace a následně havaroval v silničním příkopu," popsal mluvčí policie Michal Schőn s tím, že ke střetu s autem nakonec nedošlo.

V dopoledních hodinách zasahovaly záchranné složky také v Plzni, kde došlo ke srážce osobního automobilu se skútrem. Informovali jsme v článku ZDE.

V předešlých dnech se stalo na silnicích v Plzeňském kraji opět několik dopravních nehod, při kterých vyhasly lidské životy, ta poslední se stala včera. Nedaleko Losiné zemřel osmnáctiletý mladík.

Blíží se konec letních prázdnin a začátek školního roku, což je dle policie kritické období.

"Jedná se o období s vyšší hustotou silničního provozu, které je z pohledu dopravní nehodovosti velmi rizikové. Na silnicích se pohybuje většina z nás. A jsou to právě ta místa, na kterých můžeme přijít o to nejcennější, co máme. O náš život. Važme si jej stejně tak jako životů ostatních a pamatujme, že žijeme jen jednou," apeluje mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Kamal Farhan _ANO
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT