QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická dopravní nehoda v Plzni. Motorkář po srážce s nákladním vozidlem zemřel

21.08.2024 16:51

K tragické dopravní nehodě došlo ve středu 21. srpna v odpoledních hodinách.

2

V 14:43 došlo v Plzni na křižovatce U Panasoniku x Univerzitní v Plzni ke srážce motorky s nákladním vozidlem.

Nehoda má tragické následky. "U zraněného motorkáře byl zahájen operátorem ZOS TANR z důvodu bezvědomí a bezdeší. Na místě zasahovaly vozy RV a RZP a inspektor provozu. Náš lékař musel u tohoto muže konstatovat exitus pro zranění neslučitelná se životem. Na místo byl povolán koroner," uvedla Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

"Chtěli bychom poděkovat svědkům nehody a kolegovi z HZS, který byl na místě události a profesionálně organizoval situaci u nehody a především vedl laickou KPR do příjezdu našich posádek," dodala Divišová.

Na místě zasahovali i hasiči. "Jednotka Střed zajistila místo nehody a provedla protipožární opatření," doplnil informace Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Silnice je uzavřena. "V souvislosti s aktuálním šetřením tragické dopravní nehody v Plzni bude zhruba na 2 hodiny uzavřena ulice Univerzitní v průmyslové zóně na křižovatce s ulicí U Panasoniku," uvedl Ondřej Hodan, mluvčí policie.

Nehodou a jejími okolnostmi se dále budou zabývat kriminalisté z územního odboru Plzeň-město.

Jak k nehodě došlo, shrnul Ondřej Hodan, mluvčí policie: "Dnes okolo půl třetí odpoledne jel motocyklista ročník narození 1953 ulicí U Panasoniku v Plzni, vjel do ulice Univerzitní a došlo ke střetu s projíždějícím nákladním automobilem Iveco řízeným mužem narozeným v roce 1983. Motocyklista bohužel na místě svým zraněním podlehl a kriminalisté u něj nařídili soudní pitvu včetně odběru krve. Dechová zkouška byla u řidiče nákladního automobilu negativní."

Foto ilustrační

ZOS TANR - telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace 

KPR - kardiopulmonální resuscitace

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky