QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škola pro zrakově postižené a vady řeči v Plzni má novou jídelnu– FOTKY

15.09.2024 20:35

ZŠ a MŠ pro zrakově postižené a vady řeči v Plzni více než 30 let pečuje o zrakově postižené žáky ve věku od 3 do 15 let. Nově mohou děti obědvat v nové jídelně, která je po rekonstrukci větší a modernější. 

ZŠ a MŠ Lararetní Plzeň_0924_PK (4)
ZŠ a MŠ Lararetní Plzeň_0924_PK (2)ZŠ a MŠ Lararetní Plzeň_0924_PK (1)ZŠ a MŠ Lararetní Plzeň_0924_PK (3)ZŠ a MŠ Lararetní Plzeň_0924_PK (4)ZŠ a MŠ Lararetní Plzeň_0924_PK (5)ZŠ a MŠ Lararetní Plzeň_0924_PK (6)

Jídelna není jedinou rekonstrukcí na škole. V budoucnu bude mít škola nové třídy, prostor pro administrativu a ředitelnu. Rekonstrukce je rozdělená do jednotlivých etap. 

Důležité bylo dokončit rekonstrukci jídelny před začátkem školního roku. „Otevření školní jídelny je součástí 1. etapy rozšiřování naší školy. Jelikož jsme potřebovali, aby se děti měly kde stravovat, kolaudace proběhla 30. srpna s tím, že až od začátku tohoto týdne jsme mohli provoz jídelny spustit bez omezení,“ sdělila ředitelka školy Iva Šmrhová,

Dětí se speciálními potřebami stále přibývá a na škole se staví dál. „Další pokračování bude rozšíření dvou tříd v přízemí a rozšíření 3 tříd ve druhém nadzemním podlaží, kde také rekonstruujeme prostor pro administrativu a ředitelku. Prostory tu byly značně stísněné. Teď máme lepší zázemí pro pedagogické pracovník, a i pro děti a pokračujeme v rozšiřování dalších tříd,“ podotkla Iva Šmrhová.

Školu pro zrakově postižené a vadou řeči zřizuje Plzeňský kraj. „Je to specifická škola, která si zaslouží svoji prioritu. Význam této školy a její přínos je obrovský. Stačí se jen podívat, jakou práci tu pedagogové odvádí a jaký má význam. Jsem strašně rád, že se její prostředí daří adekvátně rozšiřovat a paní ředitelce za to patří velký dík. Za nás to jsou investice na správném místě,“ poznamenal radní Plzeňského kraje pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc.

Plzeňský kraj není jediný kraj v České republice, který provozuje tento unikátní druh škol a školek. Stejné školy se nachází ještě v Karlovarském a Středočeském kraji.

Foto: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Plzeň Setkání branka
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky