QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.09.2024 20:21

Řeky v Plzeňském kraji mohou znovu stoupat

ČHMÚ očekává vzestupy v povodí Berounky. Na horním úseku Klabavy se očekává kulminace s překročením 3. SPA v noci na úterý. Úslava, Úhlava a Berounka může v noci na úterý vystoupat na 2. SPA.

16.09.2024 18:14

Železniční nehoda v Horní Bříze, vlak najel do větví stromu

Nehoda je bez zranění i větších škod

Plzeňský kraj významně vylepšil dvě frekventované silnice na Domažlicku a Tachovsku

07.09.2024 10:37

Plzeňský kraj otevřel v uplynulém týdnu další dvě dopravní stavby. Lépe se jezdí řidičům na Domažlicku a Tachovsku.

Velké dvorce silnice_0924_PK

Během prázdninového období zprovoznila SÚSPK další dvě stavby, které významně vylepší frekventované silnice v Plzeňském kraji. Jedná se o komunikace II/605 Velké Dvorce – Přimda a II/193 Horšovský Týn – Domažlice.

„Úsek silnice II/ od konce města Horšovský Týn po začátek města Domažlice byl opravován ve třech etapách od 27. června do 26. srpna 2024. Šlo o celoplošnou opravu, po odfrézování krytových vrstev vozovky byla položena nová ložní a obrusná vrstva vozovky,“ upřesnil náměstek hejtmana Plzeňského kraje Pavel Čížek.

Celková délka opravené komunikace činí 8 400 m. Silnice má nezpevněné krajnice a byla osazena směrovými sloupky. Za plného provozu na místě probíhají dokončovací práce. Zbývá v celé trase doplnit lokálně silniční svodidla, dokončit odláždění propustků a provést obnovu vodorovného dopravního značení.

„Stavba byla financována z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury pro letošní rok. Předpokládaná cena podle projektu byla 133 mil. Kč včetně DPH. Po výběru zhotovitele klesla cena podle smlouvy o dílo na 47 mil. Kč včetně DPH,“ zdůraznil Pavel Čížek.

Rovněž úsek silnice II/605 Velké Dvorce – Přimda byl opraven celoplošně. Stavba probíhala v úseku od pracovní spáry cca 424 m za rozjezdem křižovatky se silnicí III/1978 v obci Velké Dvorce až na začátek města Přimda. Celková délka činí 2 168 m.

„Tato stavba má ještě druhou část a tou bude průtah obcí Přimda. V Přimdě ale chystají výstavbu nového chodníku, kde je investorem Město Přimda. SÚSPK proto čeká na zahájení prací, aby silnice byla opravována souběžně s výstavbou chodníku,“ upozornil Pavel Čížek.

Stavba byla spolufinancována z dotačních finančních prostředků SFDI. Celkové náklady stavby činí 14 mil. Kč bez DPH.

Foto PK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Plzeň Setkání branka
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT