QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravovaná Litohlavská ulice v Rokycanech se řidičům brzy otevře

25.10.2024 13:53

Na začátku srpna začala v Rokycanech oprava Litohlavské ulice. Součástí prací je i vybudování nových parkovacích stání kolem hřbitova.

4

Litohlavská ulice prochází opravou, a to v úseku před mostem (od centra z města) přes Klabavu až ke vjezdu na městský hřbitov. Město Rokycany předalo zhotoviteli staveniště na konci července, samotné práce začaly ve čtvrtek 1. srpna 2024, kdy se zároveň silnice uzavřela. Práce na opravě jsou v plném proudu.

"V sobotu 26. října začne asfaltování v části kolem mostu přes Klabavu, asfaltování bude pokračovat poté od úterý 29. do čtvrtka 31. října," uvedla mluvčí města Rokycany.

Cílem opravy Litohlavské ulice je v daném úseku navýšení počtu parkovacích stání a jejich vymezení. "Úprava komunikace začíná v navázání na realizovanou rekonstrukci Litohlavské ulice, která proběhla v letech 2021 až 2022, před mostem přes Klabavu. Končí za sjezdem na hřbitov v navázání na novou komunikaci v průmyslové zóně," upřesnila mluvčí.

V rámci opravy dojde ke zvýšení počtu parkovacích stání ve směru ke hřbitovu, a to celkem 14 podélných parkovacích stání. Součástí je také výsadba nových stromů náhradou za stromy kácené. 

Práce za 9,85 milionů korun bez DPH skončí v listopadu. "Silnice, včetně nových parkovacích míst by se měla otevřít na víkend, kdy si připomínáme Památku zesnulých (2. listopadu)," dodala mluvčí města Rokycany.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ZSA zima