QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Blovicku proběhla velká policejní pátrací akce po muži, který se rozhodl ukončit svůj život

15.08.2024 16:25

Úspěšnou pátrací akci se šťastným koncem realizovali policisté na Blovicku. Muž se rozhodl ukončit svůj život, včas ho našli policisté na výčnělku skály. 

policie ilustrační_24_QAP (10)

Pátrání po pohřešovaném muži, který odešel z domova ve středu 14. srpna, skončilo šťastně. Policie ho našla živého, včasným zásahem zřejmě zabránila velké tragédii.

"Přijali jsme oznámení o pohřešování 33letého muže z Blovicka, který doma zanechal dopis na rozloučenou, snubní prstýnek a odešel neznám kam. Dopis s prstenem našla jeho manželka, která celou věc oznámila policii," uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

Policisté ihned zahájili pátrání v Blovicích a okolí, kterého se zúčastnili nejen hlídky policistů z obvodního oddělení Blovice a kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov, ale také psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání osob, policisté ze speciální pořádkové jednotky s technikou na projíždění lesních terénů a nasazen byl i policejní vrtulník se zařízením, které je určeno na vyhledávání signálu mobilního telefonu.

Právě to pomohlo muže nalézt. "Signál z mobilního telefonu byl zachycen v oblasti jedné z chatových osad, kde byl na skalním výčnělku nalezen pohřešovaný muž. Byl při vědomí a s policisty komunikoval. V jejich doprovodu byl transportován z místa nálezu na příjezdovou cestu, kde si ho převzali do péče přivolaní záchranáři," uvedla dále Iva Vršecká.

"Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani návykových látek, požil však několik léků na bolest a motivem jeho jednání byly osobní problémy. I přes jeho počáteční rozhodnutí sáhnout si na život policistům za své nalezení poděkoval," uzavřela mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky