Město Rokycany využije prázdniny k opravám a rekonstrukcím v základních a mateřských školách

03.07.2024 20:21

Letní prázdniny město Rokycany využije naplno. V základních a mateřských školách dojde k opravám a rekonstrukcím.

základní škola Rokycany_0724_ilustrační_město Rokycany

V loňském roce se opravily střechy na ZŠ ulice Míru a ZŠ T. G. Masaryka. Letos půjde zejména o výměnu kotlů a oken.

Výměna kotlů čeká MŠ Pohádka i MŠ U Saské brány. „V MŠ je nutné vyměnit kotle ve stávající plynové kotelně v suterénu Pohádky. Do současnosti vytápěly školu dva stacionární kotle na zemní plyn,“ uvedla mluvčí města Rokycany Adriana Koláčková s tím, že v rámci demontáže dojde k opravě omítek a podlahy a prostor bude také vymalován.

Nově budou k vytápění sloužit dva závěsné kondenzační kotle. Náklady jsou dle mluvčí města 525 tisíc korun bez DPH.

V MŠ U Saské brány dojde v rámci opravy k demontáži tří stacionárních plynových kotlů včetně armatur i základů a také připojení na přívod plynu. „Současný stav zařízení kotelny je zastaralý, poruchový až havarijní a je nutná jeho výměna. Po demontáži stávajícího zařízení budou v dotčeném prostoru opraveny omítky a podlaha,“ uvedla mluvčí města.

Pro vytápění objektu budou sloužit dva kusy závěsných plynových kondenzačních kotlů. „Pro ovládání kotelny bude zřízen vlastní systém měření a regulace. Náklady budou 563 tisíc korun bez DPH,“ upřesnila Adriana Koláčková.

V MŠ Školní ulice bude nově vybudované zázemí pro personál školky, vznikne zde prádelna a šatna učitelek a bude vybudována nová kancelář. „Účelem investice je především zlepšení zázemí pro zaměstnance školy. Náklady jsou ve výši 646 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Práce a rekonstrukce budou probíhat i v základních školách. „V ZŠ v ulici Míru bude přes prázdniny opraveno 163 oken o rozměrech 130x250 cm, náklady na výměnu jsou ve výši 1,3 milionu korun,“ řekla mluvčí města Rokycany s tím, že zároveň budou opraveny troje dveře dle podmínek památkové péče, a to v ceně 409 tisíc korun.

V ZŠ T. G. Masaryka je nutné opravit sociální zařízení v prvním patře budovy dívčích toalet s bezbariérovou toaletou a odvětrání sociálních zařízení ve všech patrech. „Celkové náklady jsou 1,35 milionu korun,“ uzavřela Adriana Koláčková.

Foto ilustrační město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Techmania Lunární léto
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT