Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Litice už mají finance na novou mateřskou školku, projekt je o krok dál

19.06.2024 16:51

V plzeňských Liticích budou mít novou mateřskou školu. Stavět by se měla mezi ulicemi Cihlářská a V Aleji. Projekt začalo vedení obvodu intenzivně řešit vloni. V současné době se realizace opět posunula dopředu, Litice už mají vyřešené financování.

MS vizualizace_2
MS vizualizace_3MS vizualizace4MS vizualizace_2MS vizualizaceMS vizualizace_1

Vedení šestého plzeňského obvodu zahájilo projekt stavby nové mateřské školy už v lednu 2023. „Před volbami jsem slíbil zahájit projekt nové MŠ. Nejen, že jsme projekt zahájili studií, kterou jsme si nechali zpracovat a financovali jako obvod, ale podařilo se po dohodě s Odborem investic na studii navázat a pokračovat v dalších fázích projektu. Pokud nenastanou překážky, mohl by být projekt hotový začátkem roku 2025. Současně s projektem řeším také financování stavby. Odhad nákladů na stavbu je 70 milionů korun,“ říká starosta MO Plzeň 6 Michal Hausner.

Město už Liticím na stavbu nové mateřské školy schválilo 50 milionů korun, a to v období 2025-2027.

„Dále jsme se s primátorem města Romanem Zarzyckým dohodli na spolufinancování stavby naším obvodem. Dohody držíme oba, my jsme už schválili na červnovém zastupitelstvu našeho obvodu 20 milionů korun na novou školku,“ upřesňuje dále starosta Michal Hausner s tím, že Litice mají ještě finance ve fondu rezerv na případné opravy nebo menší investice, které by byly potřeba.

Vybudování mateřské školy má dvě etapy. První etapa zahrnuje prostory pro 116 dětí včetně veškerého moderního zázemí a vývařovny. Další etapou se bude moci budova v budoucnu v případě potřeby rozšířit ještě o dvě třídy. Současná budova MŠ má po přestěhování školky sloužit nejen pro úřad a poštu, ale i další volnočasové aktivity pro litické občany a spolky.

Zastavěná plocha nové mateřské školy bude 905 m2, zahrada (až 2500 metrů) nabídne obrovský prostor pro hraní dětí a dětské prvky. Stavba si vyžádá na 1. etapu odhadem 70 milionů korun včetně DPH (4 třídy 4x 24 dětí+ menší třída 1x 20 dětí).

vizualizace zdroj: MO Plzeň 6 Litice

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Techmania Lunární léto
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT