QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Litice se dočkají nového veřejného osvětlení, zvýší se komfort místních

18.09.2024 16:39

V šestém plzeňském obvodě se chystá instalace nového veřejného osvětlení. Projekt přinese vítanou změnu, ve vytipovaných lokalitách se zvýší pocit bezpečí i komfort obyvatel.

Litice nové osvětlení_0924_MO6 (1)
Litice nové osvětlení_0924_MO6 (1)Litice nové osvětlení_0924_MO6 (3)Litice nové osvětlení_0924_MO6 (2)Litice nové osvětlení_0924_MO6 (4)

Městský obvod Plzeň 6 požádal Správu veřejného statku města Plzně o projekt a realizaci osvětlení v lokalitě, kde lampy veřejného osvětlení dosud nebyly. Nové osvětlení vznikne mezi ulicemi Cihlářská, V Aleji a litickým sídlištěm.

„Ulice kolem sídliště a zahrádek je hojně využívaná k procházkám obyvatel sídliště a okolní zástavby. Mezi lokalitou Dubová hora a ulicí Cihlářská zase prochází spoustu lidí na autobus. Především v zimním období se zde lidé necítili dobře,“ vysvětluje úmysl Michal Hausner, starosta Litic.

Nové lampy budou osázeny moderními LED světly. „V úseku od Cihlářské, dále kolem zahrádek a cestě pro pěší k sídlišti umístíme celkem 8 nových sloupů s lampami. Školáci a lidé ze spodní části Dubovky určitě ocení osvětlení prostoru kolem regulační stanice plynovodu,“ uvedl starosta Litic.

Celá instalace bude zahájena během října, do listopadu by mělo být hotovo. Obyvatelé Litic tak pocítí změny už během přicházející zimy. „Zvýšení pocitu bezpečnosti i komfortu pro děti i dospělé je pro nás prioritou,“ uzavřel starosta Michal Hausner.

Foto ÚMO Plzeň 6

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky