QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.09.2024 14:00

Volební místnosti se otevřely

V České republice začaly krajské volby. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb.

20.09.2024 13:23

Dopravní nehoda na náměstí Milady Horákové v Plzni

Na místě probíhají záchranné práce, došlo ke střetu osobního automobilu a chodce.

Dobrá zpráva pro řidiče! Otevírá se průjezd Vysokou Libyní - FOTKY

10.08.2024 20:05

Silnice I/27 byla ve Vysoké Libyni kvůli opravě doposud zcela uzavřena. Už brzy dojde k jejímu otevření. Stavební práce ale budou pokračovat i nadále.

Vysoká Libyně_konec rekonstrukce_0824_ŘSD (2)
Vysoká Libyně_konec rekonstrukce_0824_ŘSD (2)Vysoká Libyně_konec rekonstrukce_0824_ŘSD (3)Vysoká Libyně_konec rekonstrukce_0824_ŘSD (1)Vysoká Libyně_konec rekonstrukce_0824_ŘSD (4)

Od loňského srpna probíhají na území obce Vysoká Libyně a v jejím okolí stavební práce, a to na úseku dlouhém celkem 3,7 kilometru. Dobrou zprávou je, že v polovině srpna se už řidiči projedou po nové komunikaci.

“Kromě obnovy konstrukčních vrstev vozovky, byly za uplynulý rok provedeny práce na přeložce a opravě vodovodu, nové dešťové kanalizaci a novém veřejném osvětlení. Součástí stavby pak bylo i vybudování nového zpomalovacího ostrůvku na vjezdu do obce ve směru od Jesenice, úpravy autobusových zastávek, vybudování nových chodníků, nástupišť, místa pro přecházení včetně ochranného ostrůvku a nová parkovací stání,” uvedl Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Silnice I/27 byla kvůli opravě komunikace ve Vysoké Libyni a jejím okolí doposud zcela uzavřena. Dle mluvčího ŘSD by nejpozději 15. srpna mělo dojít k jejímu zprovoznění.

Ukončením úplné uzavírky nicméně práce v řešeném úseku nekončí. “Na místě budou i nadále probíhat převážně dokončovací práce například na krajnicích, terénních úpravách, dodlažďování nebo spárování,” vysvětlil dále Adam Koloušek.

Tyto práce už by nicméně provoz příliš omezovat neměly a případná omezení budou řešena v rámci pracovních míst o délce maximálně 30 m.

Ředitelství silnic a dálnic za opravu komunikace zaplatí 68 mil. Kč bez DPH.     

Foto ŘSD

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky