QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ČOI zakázala prodej koloběžky! Pod dítětem se může zbortit - FOTKY

28.01.2016 12:31

Česká obchodní inspekce zakázala prodej dalšího výrobku určeného pro děti. Tentokrát jde o koloběžku Scooter pro malé děti. Sloupek koloběžky se dokonce může zlomit!

FOTO_ČOI (2)
FOTO_ČOI (2)FOTO_ČOI (1)FOTO_ČOI (3)

Česká obchodní inspekce se opět zaměřila na trh se zbožím pro děti a ani tentokrát neodšela takzvaně "s prázdnou". V hledáčku inspektorům uvízla koloběžka určená pro malé děti. Podle zkoušet se děti mohou zranit nejen při klasických hrátkách, ale hrozí dokonce zborcení sloupku pod řídítky. 

Skládací dětská koloběžka Scooter je vyrobená v Číně a podle ČOI by dětem mohlo hrozit zranění i při běžné manipulaci. "Tento výrobek anonymního výrobce původem z Číny má různé barevné provedení s motivem králíčka na stupátku a na sloupku koloběžky. Riziko úrazu hrozí při hře i jízdě na koloběžce dítěti na řadě míst: nastavitelná a skládací řídítka nemají stanovený průměr, jejich kryty jsou odstranitelné bez použití síly a mají přístupné otvory, do kterých je možné vložit prsty. Mezery mezi koly a tělem hračky nemají dostatečnou šíři, aby nedošlo ke skřípnutí prstů dítěte. Při laboratorní zkoušce pevnosti se sloupek řízení s řídítky zbortil," popisuje inspekce všechny nedostaky a hrozby. 

Inspektoři tak nařídili okamžité stažení výrobku z distribuce.

Nebezpečná koloběžka se ale na trhu neobjevila poprvé. Už v loňském roce ČOi zakázala prodej obdobné koloběžky, která byla také označená jako "Scooter". Také v tomto případě hrozilo zborcení sloupku u řídítek. Podrobnosti najdete zde.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
ITEP Plzeňský kraj
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT