QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ČHMÚ zmírnil výstrahu pro Plzeň, Blovice a Nepomuk

14.09.2024 13:15

Od pátku platil extrémní stupeň nebezpečí před povodněmi také pro Plzeň, Blovice i Nepomuk. Český hydrometeorologický ústav v sobotu dopoledne výstrahu pro tyto oblasti zmírnil z extrémního stupně na vysoký. 

Mapa ČR_0924_ČHMÚ

Extrémní stupeň, tedy povodňové ohrožení, nadále platí pro Rokycany, Přeštice, Sušici. V sobotu ráno už jsou některé řeky na 2. a 3. stupni povodňové aktivity. Více jsme psali ZDE

Povodňová pohotovost, tedy 2. stupeň, je v platnosti od sobotního dopoledne pro Plzeň, Blovice a Nepomuk. 
„Vodní toky v Plzni se zatím drží v korytech, k sobotní 11. hodině na nich nebyly dosaženy žádné stupně povodňové aktivity. Podle předpovědí by mělo navíc v průběhu dne v metropoli dojít k výraznému oslabení srážek, po obědě déšť nejspíš zcela ustane. Nicméně na Šumavě intenzivně prší a území v regionu je hodně nasyceno, proto město nepřetržitě sleduje vývoj situace a stavy koryt, jež byly monitorovány po celou noc, sleduje i nadále. Hlídány jsou zejména řeky Úhlava, Úslava a potoky Vejprnický, Božkovský či Černický,“ uvedlo město Plzeň v sobotu dopoledne. 

Tzv. povodňová bdělost, tedy nejnižší stupeň, je v platnosti od 14.9.2024 10:40 do odvolání pro Domažlice, Horšovský Týn a Stod.

Foto: ČHMÚ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky