QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.09.2024 20:21

Řeky v Plzeňském kraji mohou znovu stoupat

ČHMÚ očekává vzestupy v povodí Berounky. Na horním úseku Klabavy se očekává kulminace s překročením 3. SPA v noci na úterý. Úslava, Úhlava a Berounka může v noci na úterý vystoupat na 2. SPA.

16.09.2024 18:14

Železniční nehoda v Horní Bříze, vlak najel do větví stromu

Nehoda je bez zranění i větších škod

ANO chce v kraji pokračovat v započaté práci, miliony putují do běžného života lidí

04.09.2024 14:21

Krajské volby v Plzeňském kraji se blíží. O hlasy voličů se bude ucházet i hnutí ANO, pod jehož vedením se nyní kraji daří.

Kamal Farhan_ANO_2024

Foto: MUDr. Kamal Farhan, lídr hnutí ANO pro krajské volby v Plzeňském kraji a poslanec Parlamentu České republiky

Vyrovnaný rozpočet, velké investice do měst i venkovských oblastí, značná podpora školství a sportu, připravené financování pro důležité projekty ve zdravotnictví… tak lze ve stručnosti popsat poslední dva roky v Plzeňském kraji pod vedením hnutí ANO.

V roce 2020 vyhrálo hnutí ANO 2011 krajské volby, koalice však byla utvořena bez vítěze voleb a ANO skončilo v opozici. Vše se změnilo necelé dva roky po volbách, kdy se kvůli neshodám vládnoucí koalice rozpadla. V nově vytvořené koalici už hnutí ANO nechybělo a dostalo příležitost k naplnění svého volebního programu. „Máme za sebou dva a půl roku tvrdé práce, ale i radosti z každého úspěchu, z každého dokončeného projektu. A je jich hodně. Plníme své sliby,“ uvádí hnutí před krajskými volbami, které se uskuteční od 20. do 21. září.

Kandidátem na hejtmana za hnutí ANO je poslanec MUDr. Kamal Farhan, který se narodil a žije v Plzni. „Když přišel jeden z mých kamarádů, současný primátor Plzně Roman Zarzycký, s myšlenkou, že jako silný patriot a ostřílený politik, bych měl svému kraji vrátit část toho, co mi dal, dlouho jsem to nezvažoval. Vést jako lídr kandidátku hnutí ANO v Plzeňském kraji je pro mě čest. Jde přece o můj region,“ vysvětluje důvod kandidatury Kamal Farhan.

Hnutí ANO má nyní v Plzeňském kraji pod svou taktovkou například regionální rozvoj. Značně podporuje města, menší obce a venkov. „Pamatujete si ještě humbuk, když vláda zrušila pošty. My jsme hned reagovali, jako náměstek pro regionální rozvoj jsem na krajském úřadu vytvořil dotační titul na zachování obslužnosti venkova. Ten má za úkol udržet v malých obcích obchůdky, pošty, služby. Zkrátka vše, co lidé potřebují. Každá obec má jiné potřeby a my na ně reagujeme,“ říká Petr Vanka, první náměstek hejtmana pro regionální rozvoj, IT a evropské záležitosti.

Hnutí se soustředí i na sociální služby. Aktuálně je ve výstavbě moderní dům pro seniory v Kralovicích a další jsou v plánu. „Výstavba domů pro seniory je určitě jedna z priorit pro nadcházející 4 roky. Takový pečovatelský dům by měl být v každém bývalém okrese. Soustředit se chceme i na dostupnou zdravotní péči. Praktici, zubaři, pediatři a ambulantní specialisté musí být dostupní v celém kraji, a ne pouze ve velkých městech,“ říká Kamal Farhan.

Velké investice jdou v Plzeňském kraji do školství a sportu. „Do škol a školských zařízení byla během období působení našich členů v regionálních orgánech Plzeňského kraje nainvestována více jak 1 miliarda korun,“ přibližuje Vladimír Kroc, který působí poslední dva roky jako náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu. Právě za jeho působení se v oblasti školství realizovala celá řada investic. „Bylo nutné řešit navýšení kapacit tříd středních škol, zastaralé vybavení kuchyní a jídelen, tělocvičen a modernizaci pro výuku a vzdělávání žáků a učitelů. Velkou zátěží je řešení energetických nákladů a opravy školních budov,“ upřesnil Kroc s tím, že další podpora putuje do výkonnostního sportu a pomoci sportovním klubům. V oblasti sportu bylo do jednotlivých okresů rozděleno přes 100 milionů korun.

Zadavatel: Hnutí ANO 2011, Zpracovatel: QAP Production s.r.o.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Plzeň Setkání branka
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT