QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

17.10.2024 14:00

Dopravní nehoda v Klatovech

V ulici Plzeňská došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, tvoří se kolona vozidel. Na místě zasahují složky IZS.

Bavorské město Regen – výlet za přírodou, zábavou a nákupy

15.10.2024 10:09

V Regenu se spojují přednosti moderního rekreačního místa s původním šarmem malého bavorského městečka. Nejen díky své malebné poloze v předhůří Bavorského lesa, ale také proto, že leží bezprostředně na břehu řeky Schwarzer Regen, bývá město nazýváno "Perlou na řece".

Stadt Regen-Gläserner Wald mit Museum Fressendes Haus
Stadt Regen-Gläserner Wald mit Museum Fressendes HausStadt Regen-Burgruine Weißenstein mit Kapelle 1 - H. BauermeisterStadt Regen-Niederbayerisches_Landwirtschaftsmuseum-Tourist-Information-RegenStadt Regen-Malerwinkel am Regenfluss Sommer - Georg Schröder

Historické náměstí v Regenu s radnicí z roku 1920 a kašnou Marienbrunnen je centrem setkávání a dějištěm řady známých tradičních akcí, konají se zde například trhy s regionálními pochoutkami, velikonoční jízda slavnostně vystrojených koní, dubnová hudební akce Drumherum nebo v červenci lidová slavnost Pichelsteinerfest.

Lázeňský park Regen leží na ostrově přímo u řeky Schwarzer Regen. Podél cesty doprovazí návštěvníky umělecké skulptury, ktere jsou dílem regionalních umělců. Celý park je bezbarierový. Park je idealním výchozím místem pro 26 km dlouhou pěší stezku podél řeky směrem na Zwiesel/Bavorskou Železnou Rudu. Pěší stezku lze také rozdělit na etapy a pro některé části je možné využít místní železnici ‚Waldbahn‘.

Zřícenina hradu Weissenstein. Na mohutné bílé křemenné skále stojí pozůstatky romantické zřiceniny hradu Weisenstein, jednoho z nejvýznamnějších hradů ve východním Bavorsku. Odtud se nabízí úchvatný výhled do dalekého okolí. Hradní zříceninu obklopuje skleněný les, který nikde jinde nenajdete. Až 30 jedlí, smrků, buků, borovic a osik v životní velikosti je vyrobeno z barevného plochého skla.

Dolnobavorské zemědělské muzeum v Regenu je místní především živé muzeum. Muzejní sbírka obsahuje neuvěřitelných 12 000 předmětů, jako například parní stroje, traktory a další zemědělskou techniku z dob minulých. V letních měsících se zde konají také loutková představení.

Regen má své kouzlo mimo jiné i o vánočních svátcích, kdy se zde konají adventní trhy v lázeňském parku, a to ve dnech od 28.11. do 1.12.2024. Kouzlo Vánoc si naplno můžete vychutnat i ve vánoční vesničce Schweinhütt s rustikálními stánky uprostřed lesa od 7.-8.12. a 14.-15.12.2024.

Více informací najdete na: https://regen.de/

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky