QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka potvrdila na Julisce roli favorita. Porazila Duklu v úvodním zápase ligy

20.07.2024 22:04

Nová sezona je tady! Viktorka měla na programu v sobotu večer od 20:00 první ligový duel na hřišti pražské Dukly.

fotbal Viktorka Dukla (2)
fotbal Viktorka Dukla (2)fotbal Viktorka Dukla (3)fotbal Viktorka Dukla (4)fotbal Viktorka Dukla (5)fotbal Viktorka Dukla (1)

Viktorka nastoupila k prvnímu zápasu ligy v nových světlemodrých dresech, které odkazují na slavnou bohatou minulost plzeňského klubu, na pány Bicana, Michálka, Plasse a další. Více jsme psali ZDE.

Poprvé ve viktoriánském dresu naskočil do zápasu Christophe Kabongo nebo Daniel Vašulín. 300. zápas za Viktorku si na Julisce připsal Jan Kopic. Svoji premiéru za Áčko si odbyl i nadějný mladý fotbalista Jiří Panoš. Ve věku 16 let a 8 měsíců se stal nejmladším hráčem, který kdy nastoupil do zápasu Viktorie Plzeň.

Po prvním poločase vedla Viktorka o dvě branky. V 19. minutě Sampson Dweh přesnou hlavičkou k zadní tyči otevřel skóre zápasu. Po hlavičce Dweha a přesné ráně Šulce z pokutového kopu ve 30. minutrě vedla Viktorka na Julisce už 2:0. Za tohoto stavu se šlo i po prvním poločase do šaten.

Dukla sice po přestávce ožila, skórovat se ji ale nepodařilo. Naopak domácí si dali v 68. minutě nešťastný vlastní gól, Viktorka vedla už o tři branky a definitivně se tak rozhodlo o vítězi zápasu.

Deset minut před koncem Dukla snížila na 1:3. Gól Filipa Špatenky se sice dlouho prověřovala, nakonec rozhodčí rozhodli, že branka nepadla v ofsajdu a byla uznána.

Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)

foto:FCB FC Viktoria

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
ITEP Plzeňský kraj
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT