QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.09.2024 20:21

Řeky v Plzeňském kraji mohou znovu stoupat

ČHMÚ očekává vzestupy v povodí Berounky. Na horním úseku Klabavy se očekává kulminace s překročením 3. SPA v noci na úterý. Úslava, Úhlava a Berounka může v noci na úterý vystoupat na 2. SPA.

16.09.2024 18:14

Železniční nehoda v Horní Bříze, vlak najel do větví stromu

Nehoda je bez zranění i větších škod

Tachovský paraplavec o víkendu zazářil v Paříži! David Kratochvíl po zlatu získal i stříbro

02.09.2024 9:10

David Kratochvíl má za sebou velmi úspěšný víkend. Mladík z Tachova si doplaval na paralympijských hrách v Paříži prozatím pro dva cenné kovy.

David Kratochvíl_0824_paralympic.cz

Po zlatu na kraulařské čtyřstovce, které získal v sobotu 31. srpna, si následující den v disciplíně sto metrů znak připsal nejmladší český zástupce na své konto medaili stříbrnou. Šestnáctiletý David Kratochvíl z Tachova ráno opanoval rozplavbu na sto metrů znak (1:07,90). Ve večerním finále byl ještě rychlejší, s českým rekordem 1:06,54 ale tentokrát zůstal za vítězem Serbinem (Ukr.).

To mu ale radost nezkazilo. „Je to moje druhá hlavní disciplína a z toho druhá medaile. Jsem strašně šťastný, že jsem si utrhl stříbro. Dva měsíce totálního tréninkového masakru před hrami se vyplatily,“ těšilo už dvojnásobného držitele cenného kovu z paralympiády.

„Na medailovém ceremoniálu jsme si to ohromně užívali. Serbin to tam strašně rozjížděl, já se k němu pak přidal. Říkal mi, zvedni ruce, tak jsem mu odpověděl – jo, jdeme do toho, bráško,“ smál se Kratochvíl už se stříbrem na krku. Po třech dnech závodění se prý těší na odpočinek. „Večer si dám v autobuse cheeseburger,“ plánoval.

Paralympijské hry v Paříži potrvají do 8. září. Českou republiku na nich zastupuje 32 sportovců.

Foto paralympic.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Plzeň Setkání branka
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT