25.04.2025 13:47
24.04.2025 16:59
Kam o víkendu v Plzeňském kraji na akce?
24.04.2025 13:49
Pozor v centru Plzně! Kvůli přípravám Slavností svobody je omezená doprava
Bleskový recept pro labužníky! Uzená stehna na leču zapečená s brambory
Uspokojit i náročnější gurmány jde bleskově a bez náročných receptů. Uzená kuřecí stehna zapečná s lečem a brambory jsou toho jasným důkazem. To musíte zkusit!

Na přípravu budete potřebovat:
4 uzená kuřecí stehna
sklenice leča o objemu 0,7l ( pokud budete dělat z čerstvé zeleniny: 5 větších rajčat, 2 špičaté bílé papriky, 1 cibule)
8 velkých brambor
rozmarýn a šalvěj
3 stroužky česneku
1 PL worcesteru a sójové omáčky
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5cm, poklademe je na dno pekáčku. Osolíme, můžeme okmínovat a zakápneme olejem. Promícháme. Na brambory rozložíme uzená kuřecí stehna a mezi ně rozprostřeme lečo (nakrájenou zeleninu) s posekaným česnekem a bylinkami. Zakápneme worcesterem a sójovkou.
Pečeme přiklopené cca 30 minut a pak odkryté ještě 15 minut při 200°C. Podle potřeby trochu podlévejte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.