Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dům ve Štěpánovicích ukrýval drogové doupě! Milenci vařili hašiš

12.02.2014 12:52     12.02.2014 13:11

Poměrně malá obec na Klatovsku odkryla velké tajemství. Policisté odhalili v jednom z domů ve Štěpánovicích doslova laboratoř na výrobu hašiše. Za vším stojí mladý milenecký pár.

Příchovice1

Na stopu drogového mileneckého páru se policisté dostali v průběhu dalších případů, na kterých pracovali. Všechny stopy následně vedly do Štěpánovic na Klatovsku. Ukázalo se, že v jednom z domů se ukrývá poměrně rozsáhlá a dobře vybavená laboratoř na výrobu drog.

Několik měsíců pracovali klatovští kriminalisté tajně na případu dealerů, kteří se specializovali na výrobu hašiše. Ukázalo se, že za vším stojí milenecký pár ze Štěpánovic. "Dlouhodobým vyhodnocováním a analýzou získaných informací byly zadokumentovány skutečnosti, které potvrzovaly, že k této závažné drogové kriminalitě docházelo od počátku roku 2013 do současné doby v obci Štěpánovice. Realizace případu musela být důkladně připravena a naplánována, aby bylo zajištěno co nejvíce důkazních materiálů, které povedou k prokázání trestné činnosti podezřelých," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Povedený milenecký pár skončil v rukou policistů. Hašišové doupě zavřelo své brány...

Následně spadla klec. "Tato realizace byla naplánovaná na večerní hodiny a kriminalistům se podařilo zajistit při domovní prohlídce přípravky sloužící k výrobě omamných látek, použité tlakové nádoby od plynu, dvě kompresní nádoby různých objemů a skleněné mísy sloužící k zachycení výsledného produktu. Rovněž tak byla zajištěna surovina sloužící k výrobě omamných látek výše uvedenou metodou," vypočítává výsledky zásahu policejní mluvčí s tím, že v akci byli také psovodi a speciálně vycvičení psi na vyhledávání drog.

V domě se tak našlo nejen zařízení na výrobu drog, ale zároveň i hašiš, který dealeři částečně prodávali dál. "Tuto omamnou látku opakovaně vyráběl podezřelý 31letý muž ve spolupráci se svojí 29letou přítelkyní, prostřednictvím butanové metody a to v desítkách případů. Část vyrobeného hašiše použili pro svoji potřebu a dále tento vyrobený hašiš v několika případech prodali nebo předali druhým osobám," uzavírá mluvčí policie.

Vyšetřování případu stále pokračuje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Techmania Lunární léto
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT