Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.06.2024 13:28

VIKTORKA ZDOLALA LAFNITZ 6:0

Ve třetím přípravném zápase si Viktorka poradila rakouským druholigovým rakouským soupeřem, kterého porazila 6:0. Hattrickem se během druhé půle blýskla letní posila Christophe Kabongo.

29.06.2024 12:45

Dopravní nehoda motorky v Třemošné

V 9:50 zasahovaly složky IZS v Třemošné. Žena ročník 1978 utrpěla středně těžká poranění, se kterými byla následně transportována na Urgentní příjem FN Lochotín.

Známé i neznámé památky v Plzeňském kraji ožijí barokem! Koná se Letní barokní festival

25.06.2024 11:41

Prožijte léto ve stylu baroka, vydejte se na některou ze zajímavých akcí na památkách v Plzeňském kraji v rámci Letního barokního festivalu.

P1160277

Oblíbený barokní festival je tady také letos. Díky Západočeskému baroku ožívají známé i méně známé památky v Plzeňském kraji. Letní barokní festival nabízí celou řadu koncertů a zajímavých akcí nejen během prázdnin. Zve vás Plzeňský kraj.

V sobotu 29. června ožije barokem Centrum stavitelského dědictví v Plasích na severním Plzeňsku. Vyrazit sem můžete od 10:30 do 17 hodin na akci s názvem Hudba mnoha řemesel. Uvidíte práci hutníků, kovářů, tesařů či zlatníků. Stará řemesla si budete moci také vlastnoručně dokonce i vyzkoušet. Chybět nebude barokní kavárna a hudební vystoupení.

O posledním červnovém víkendu jste zváni do Svojšína. Barokní květinová slavnost proběhne 29. a 30. června na zámku. Milovníky květinových aranžmá potěší i nedělní vystoupení vyhledávané české harfistky Kataríny Ševčíkové. Malá barokní květinová slavnost přináší celodenní program po celý víkend. Interiéry zámku a zámecké zahrady budou obohaceny o oblíbené květinové dekorace a vazby, součástí oživeného prohlídkového okruhu pak budou například také ukázky dobových kostýmů a oděvů. 

Houslové kvarteto Graffe Lyrico - Terezie, Klára, Magdalena a Štěpán Graffovi se představí v rámci barokního festivalu v Mariánské Týnici. Koncert se uskuteční 6. července. Více ZDE.

Hudbou ožije v červenci také květinový zámek Nebílovy. 9. července proběhne akce Hudba napříč regiony.

Vynechat byste neměli v pátek 12. července Barokní radost v muzeu v Tachově. Na své si tady přijdou zejména rodiny s dětmi. Pohádka o unesené princezně a zlém drakovi v podání Kočovného poutnického divadla zaujme nejmenší návstěvníky. Akce nabídne i komentované prohlídky varhan, a to speciálně pro děti a dospělé. Návštěvníky dále čeká divadelně šermířský program, varhanní koncert v kostele nebo ohňová show.

Kompletní program festivalu najdete na stránkách zapadoceskebaroko.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Techmania Lunární léto
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT