Z farmy rovnou na talíř. Restaurace Roští sází na lokální kvalitu

17.04.2025 16:45

V Křimicích, nedaleko zámku, najdete restauraci Roští, která se pyšní nejen vynikajícím jídlem, ale i poctivým přístupem k lokálním surovinám. Restaurace, která úzce spolupracuje s místními farmáři, nabízí čerstvé produkty přímo z okolí. Blížící se Velikonoce jsou ideální příležitostí, jak ochutnat sezónní speciality.

Dodavatele_Roští
Dodavatele_Roští Restaurace RoštíVelikonoční hody v Roští

Restaurace Roští v Křimicích se specializuje na poctivou kuchyni, která čerpá z čerstvých a lokálních surovin. Spojení s místními farmáři s důrazem na kvalitu surovin jsou základem každého pokrmu v restauraci. Tento skvělý přístup se odráží na velikonočním menu, které nabízí jarní chutě a sezónní jídla z čerstvých surovin.

„Obrovskou výhodou lokálních surovin pro nás je, že se dostanou do rukou našich kuchařů v perfektní kvalitě a kondici,” vysvětluje Michal Bureš, spolumajitel restaurace Roští.

Jedním z hlavních partnerů restaurace je rodinná farma Pod Bolfánkem z podhůří Šumavy. Právě zde restaurace chová vlastní stádo skotu plemene Limousine. „Celý chov je produkován v BIO kvalitě. Máme plnou kontrolu nad tím, že telátka vyrůstají v tom nejpřirozenějším prostředí,” říká Bureš. 

Čerstvé brambory a zeleninu restaurace odebírá od blízké farmy Otásek, která se nachází za řekou Mží.   

V Roští dávají přednost lokálním surovinám hlavně kvůli jejich čerstvosti a možnosti lépe dohlížet na kvalitu. „Z oken naší restaurace vidíme přímo na pole, kde se pro nás pěstuje zelenina, a naše telata se pasou jen zhruba hodinu jízdy odsud. Díky tomu máme téměř každý den přehled o kvalitě masa i zeleniny, které do restaurace putují,“ vysvětluje spolumajitel.

Důraz na sezónní, čerstvé suroviny se krásně odráží i ve speciálním velikonočním menu, které v restauraci každoročně připravují. „Naše velikonoční menu již tradičně sestavujeme z jarních surovin. Kromě jehněčího a telecího v něm nesmí chybět čerstvá jarní zelenina jako je například mladý hrášek, špenát nebo libeček,“ říká Michal Bureš.

Zatímco výběr surovin ctí tradici, výsledná podoba jídel je lehce moderní. „Rádi využíváme tradiční suroviny, ale prezentujeme je našim zákazníkům v moderní lehce okysličené podobě,“ dodává. 

Velikonoční menu si hosté mohou v restauraci Roští vychutnat od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí.

Adresa:

Restaurace Roští

Zámecká ul. 503/5, Křimice

email: rezervace@restauracerosti.cz

telefon: +420 731 207 001

online rezervace ZDE

menu ZDE

Foto: Restaurace Roští 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus 15 let