QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Dožínky Plzeňského kraje můžete vyrazit ZDARMA kyvadlovou dopravou z Plzně

02.09.2024 15:17

Plzeňský kraj chystá tradiční oslavu sklizně obilí. Pro návštěvníky bude zajištěna celodenní kyvadlová doprava, kterou se pohodlně dostanete do centra Dýšiny a zpět.

Dožínky Plzeňsého kraje_PK (9)

Oblíbené krajské dožínky se budou konat už v neděli 8. září. Na akci se můžete pohodlně dostat z Plzně zdarma kyvadlovou dopravou.

„Lidé, kteří do Dýšiny pojedou autem, mohou svůj vůz pohodlně a bezplatně zaparkovat na parkovišti firmy Schäfer – Menk s.r.o. Na náves, kde se veselí bude odehrávat, je to od parkoviště pěšky zhruba jeden kilometr. Z parkoviště ale bude také zajištěna kyvadlová doprava, která vás zdarma doveze do centra veškerého dění a zpět,“ říká k organizaci dopravy Karolina Remenárová, vedoucí oddělení marketingu Krajského úřadu Plzeňského kraje s tím, že tento typ dopravy bude zajištěn i z Plzně.

Zdarma tak bude jezdit kyvadlová doprava na trase PLZEŇ Doubravka (konečná trolejbusu č. 16) – Ejpovická – U Továrničky – Červený Hrádek – Kyšice – DÝŠINA a zpět. „Autobusy na této trase pojedou ve dvacetiminutových intervalech. Takže se návštěvníci mohou vydat na cestu do Dýšiny a zpět pohodlně kdykoliv během dne od 9:30 do 16:45 hodin,“ připomíná Karolina Remenárová.

Upozorňuje také na krátkodobou a úplnou uzavírku ulic Školní a 5. května. Lze ji očekávat v den akce od cca 11:15 do 11:30 hodin, to jest v čase, kdy tudy bude procházet dožínkový průvod.

Přijďte si užít den plný tradic, folklóru a regionálních dobrot. Slavnost bude spojená i s oceněním lokálních zemědělců a vyhlášením vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2024. Organizátoři akce navíc slibují bohatý doprovodný program.

Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost vidět ukázky tradičních lidových řemesel a dožínkové výzdoby, zdobení koní a povozů, ale také možnost zažít dožínkové tradice a zvyklosti. Mohou se přidat k dožínkovému průvodu, který od základní školy až na náves povede Soubor písní a tanců Jiskra.

Kompletní program najdete na www.plzensky-kraj.cz.

Vstup na akci je ZDARMA.

Foto ilustrační PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky