Žena z Domažlicka lákala peníze z mužů. Statisíce potřebovala pro „mafiány, kteří po ní jdou“

25.09.2024 13:28

Kriminalistům se podařilo odhalit totožnost internetové podvodnice, která hned z několika mužů vylákala statisíce. Jak se jí to podařilo? Čtěte v článku.

finance_peníze_ilustrační_24_QAP

"Klatovští policisté s kriminalisty se několik měsíců zabývali oznámením muže, který se na sociální síti seznámil se ženou, která z něj vylákala peníze na úhradu nájemného, aby nebyla vystěhována z domu. Poslal jí částku 15 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že později ale vyšlo najevo, že v uvedeném domě žena nikdy nebydlela a peníze mladému muži nevrátila.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod a případem se začali zabývat. Při prověřování této události vyšlo najevo, že profil ženy je falešný a že šestadvacetiletá žena vystupovala pod falešným jménem a vylákala peníze z dalších mužů.

Například muž z Domažlicka jí poslal peníze pro „mafiány, kteří po ní jdou“ nebo na úhradu lékařské péče pro její matku. "Žena slíbila částku 279 tisíc korun splatit, což se ale nestalo a muž o všechny tyto peníze přišel," uvedla mluvčí policie. Dalším podvedeným byl muž z Prahy.

Od muže z Prahy požadovala peníze na bydlení s tím, že mu je bude splácet. Do současné doby však svých skoro sto tisíc nedostal zpět. Kriminalistům se podařilo podvodnici vypátrat.

"Intenzivní a pečlivou činností se kriminalistům podařilo odhalit totožnost podvodnice, jednalo se o šestadvacetiletou ženu z Domažlicka, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvod. Spisový materiál spolu s návrhem na podání obžaloby putoval na Okresní státní zastupitelství v Klatovech. Žena může od soudu odejít s trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let," dodala Dagmar Brožová.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Garhammer
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky