QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Seniorka upadla ve svém bytě. Na pomoc ji přispěchali strážníci Městské policie Plzeň - VIDEO

11.09.2024 8:11

Strážníci opět vyráželi na pomoc po stisknutí tísňového tlačítka. Tentokrát jejich pomoc potřebovala seniorka na Vinicích.

strážníci pomohli seniorce_0924_MPP

V sobotu 7. září dopoledne se rozeznělo tísňové tlačítko na Vinicích. Hlídka Městské policie Plzeň ihned vyjela na místo.

Po zazvonění strážníků nikdo neotvíral. "Zpoza dveří se ale ozvala žena, která strážníkům sdělila, že upadla. Hlídka se ženy dotázala, zdali se nenachází v bezprostřední blízkosti dveří, aby jí nebylo způsobeno zranění a následně si hlídka odemkla a vstoupila do bytu," popsala Tereza Schliková, mluvčí Městské policie Plzeň.

Na podlaze v předsíni seděla 88letá seniorka, která naštěstí nebyla nijak zraněná. "Strážníci ženě podali chodítko, pomohli jí opět na nohy a posadili ji do křesla. Na místo se následně dostavil vnuk seniorky, kterému byla babička v pořádku předána a vyčkal s ní v bytě na příchod lékaře," dodala mluvčí městské policie.

Charita města Plzně provozuje Tísňovou péči pro seniory a úzce na ní spolupracuje s městskou policií. Službu využívá cca sto lidí v Plzni. Za dobu existence tísňové linky pro seniory mají za sebou strážníci řadu zásahů, kdy v nejednom případě poskytovali nejen první pomoc, ale zachránili i lidský život.

Foto, video MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky