Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Symbol plzeňského fotbalu "Brána borců" jde k zemi - FOTKY

04.02.2018 8:34

Brána borců byla symbolem plzeňského fotbalového stadionu několik desítek let. Při modernizaci stadionu ji ale zakryla nová tribuna. Demolice objektu začala na počátku února.

Brána borců (1)
Brána borců (1)Brána borců (2)brána borců demolice (2)brána borců demoliceBrána borců jde k zemibrána borců demolice (1)Brána borců Plzeňdemolice brana borců (1)demolice brana borcu plzendemolice brana borců

V roce 1953 byly zahájeny práce na stadionu ve Štruncových sadech. Pro veřejnost byl otevřen v roce 1955 při příležitosti krajské spartakiády. Později byla dodělána Brána borců a hlavní dvoupatrová tribuna, která byla ve své době jednou z nejlepších v Československu. Autory projektu byli B. Kavan a J. Brabec z plzeňského Stavoprojektu. Kapacita stadionu byla 35 000 diváků, z toho 7 600 sedících,“ píše se na stránkách FC Viktoria v rubrice o historii stadionu.

Brána borců se stala postupně symbolem plzeňského fotbalového stadionu. Od velké modernizace stadionu stála už mimo arénu. Nacházela se za přistavěnou východní tribunou. Město před časem rozhodlo o demolici brány. Rozhodlo i to, že stavba nebyla žádnou chráněnou památkou a je ve špatné technickém stavu.  Někteří fotbaloví fanoušci ale byli proti zbourání. Argument, že Brána borců je symbolem plzeňského fotbalu ale neobstál.

Bourání brány začalo na počátku února. Podívejte se na aktuální fotky.

Foto: Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT