Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Lidl musí stáhnout jednu šarži Prosciutto Crudo z prodeje!

06.10.2023 8:14

Kontrolou potravinářské inspekce neprošla potravina Prosciutto Crudo, kterou prodává obchodní řetězec Lidl.

Lidl Prosciutto Crudo_1023_SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se intenzivně věnuje kontrolám nejen bezpečnosti, ale také jakosti potravin v tržní síti a aktuálně zakázala šarži sušené šunky prosciutto crudo z dovozu s cca o čtvrtinu nižším obsahem masa oproti informaci na obalu.

Potravinářská inspekce nařídila společnosti Lidl Česká republika v.o.s., aby neprodleně stáhla z celé své tržní sítě nevyhovující potravinu ITALIAMO Prosciutto Crudo s datem použitelnosti do 19. 10. 2023, označení šarže: FA2320201, výrobce: Filiera Uno Prosciutti S.r.l. - Via Jacopo Pirona, 15, IT 33038 San Daniele del Friuli (UD), Wlochy, země původu: Itálie.

„Výrobce na obalu potraviny mj. uvedl: 100 g šunky bylo vyrobeno ze 194 g vepřové kýty. Laboratorní rozbor ale potvrdil, že 100 g šunky bylo vyrobeno pouze ze 143 g masa. Spotřebiteli tak byla poskytnuta zavádějící informace ohledně skutečného podílu masa,“ uvedl Marek Bartík, mluvčí SZPI.

SZPI s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty.

U sušených masných výrobků je uváděna hmotnost masa vždy v syrovém stavu, proto je u této komodity uvedený obsah masa vždy vyšší oproti finálnímu výrobku v sušeném stavu.

Foto SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT