Nádražní budova v Plzni na Jižním Předměstí projde rekonstrukcí

22.04.2024 14:04

Po historické budově na plzeňském hlavním nádraží projde celkovou rekonstrukcí další památkově chráněný objekt na území krajské metropole. Obnovou projde bývalá příjezdová budova na Jižním Předměstí.

ilustrační Jižní nádraží Plzeň_0223_QAP (1)

Správa železnic informovala o tom, že bývalou příjezdovou budovu na Jižním Předměstí z roku 1921 čeká rekonstrukce.

„Víc než stoletý památkově chráněný objekt čeká celková obnova, zlepší se i prostředí ve veřejně přístupných prostorech, které budou bezbariérové. Předpokládaná hodnota zakázky je 85 milionů korun. Stavební práce by měly začít ještě letos,“ informovala Nela Eberl Friebová, mluvčí Správy železnic.

Po budově na plzeňském hlavním nádraží tak projde celkovou rekonstrukcí další památkově chráněný objekt na území Plzně.

„Práce zahrnou opravu střechy a fasády, výměnu oken a dveří a také úpravu veřejně přístupných prostor. Pro zajištění bezbariérového přístupu se vybuduje výtah, který propojí odbavovací halu s nástupišti, v jejichž úrovni vzniknou nová veřejná WC. Nainstaluje se i moderní informační a orientační systém,“ uvádí Nela Eberl Friebová.

Správa železnic aktuálně hledá zhotovitele rekonstrukce nádražní budovy. „Stavba bude rozdělena do tří etap, její zahájení se plánuje v závěru letošního roku. Hotovo by mělo být na začátku roku 2027,“ dodává mluvčí Správy železnic.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT