QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové mění předpověď počasí! Sníh vystřídají o víkendu teploty kolem 20 °C

23.04.2024 17:55

Sněžení, které zasáhne Plzeňský kraj v nejbližších dnech, vystřídá slunečné počasí s teplotami i nad 20 °C.

22

V noci na středu meteorologové očekávají mráz, teploty se budou pohybovat mezi +1 až -2 °C. "Během středečního rána a dopoledne se od jihu postupně rozprší v jihovýchodní polovině území, případně bude padat déšť se sněhem, v polohách nad 500 m, na východě Moravy a Slezska nad 1000 m i sníh. Postupně budou srážky i trvalejší a vydatnější a sněhové vločky se budou během dne stěhovat do poloh už od 600 m, při intenzivnějších srážkách přechodně i níže," uvedli meteorologové.

Později odpoledne a večer budou od jihozápadu srážky slábnout. "Podle aktuálních předpokladů to vypadá, že v polohách nad 700 m může v uvedeném období napadnout do 10 cm nového sněhu, který bude většinou odtávat. Mráz totiž čekáme přibližně od výšky nad 1000 m, v nížeji položených místech teploty zůstanou nad nulou a tak sníh bude mokrý a těžký a může lámat větve stromů, na horách může dojít ke zhoršení sjízdnosti vozovek," dodali meteorologové s tím, že podobný ráz počasí mají obyvatelé očekávat i ve čtvrtek.

Poté k nám postupně začne proudit teplejší vzduch od jihu. Noc na pátek bude ještě mrazivá, denní teploty se však budou pohybovat mezi 10 a 14 °C. Víkend přinese teploty kolem 20 °C, další dny se budou ještě více oteplovat.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT