Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Dovolenkový speciál: Vodákům na Vltavě se z cen protáčí panenky

23.07.2023 19:16

Není voda jako voda, Vltava je letos jen pro bohaté. Nemluvíme samozřejmě o vodácích, kteří si převážejí vlastní loď, vaří si instantní polévku na svém vařiči a bydlí mimo kemp „na divoko“. Ti ale na Vltavě vidět nejsou.

IMG_5964
IMG_59648fc69f39-4f55-4e26-a562-54488dc877b6IMG_5956IMG_5960IMG_5986IMG_5984IMG_5994IMG_6009

Ceny služeb i jídla v kempech a občerstveních kolem Vltavy se oproti loňsku výrazně zvýšily. „Už je to nesmysl,“ shodují se vodáci. Vidět je to i na návštěvnosti, zatímco vloni ještě kempy praskaly ve švech, lodě se štosovaly před každým jezem a u kiosků se stály dlouhé fronty, letos jsou kempy zaplněné jen zčásti a na frontu narazíte jen, když je obsluha pomalá.

Na „Vltavě“ se zvýšily ceny za půjčení lodí, ubytování v kempu i jídla. Bohužel kvalita služeb se nezvýšila. Vysoké sumy platíte za přesmažené hranolky, smažáky, bramboráky z mrazáku, okoralý chléb, plastové nádobí, vlastní tedy "žádnou" obsluhu a k tomu chodíte na WC na "smradlavé toiky“.

A tady jsou konkrétní postřehy z letošní Vltavy...

970 Kč za noc v kempu pro čtyřčlennou rodinu (malý stan, auto a 4 osoby – bez elektřiny). Nemyslete si, že v ostatních kempech je to jinak (další den 980 Kč). K tomu si připravte drobné do sprchy (20 – 40 Kč), za osprchování dá tedy rodina dalších 80 – 160 Kč).

Když budete mít štěstí, poteče Vám i teplá voda. My jsme narazili na automat, který si vzal 40 Kč a voda netekla, další sprchu, kde nám za 40 Kč tekl minutu ledový „čůrek“.

A ani další kemp nás nešetřil překvapení. Sprchy sice stály o půlku méně, díky limitu ale stejně ve finále lidé zaplatili více. Nikde totiž není psáno, že vám časový limit 2,40 minut začne běžet, jakmile do automatu venku na budově vhodíte dvacku. V praxi to znamená, že poprvé přicházíte o dvacku, při druhé vhozené jste už chytřejší... Takže sprinty, rychle se svléct, pozor, aby vám „hadry“ nespadly na zem, protože všude je mokro. A hurá do sprchy. Než se svlečete už máte minutu pryč, ale jste šťastný, že sprcha konečně teče. Regulovat teplotu sice nejde, ale zaplať Pán Bůh že teče.

Pomíjíme, že sprchy nezáří čistotou, vlasy jsou všude, na toaletách se válí po zemi zbytky toaletních papírů. V umyvadle, kde si čistíte zuby, jsou zase zbytky jídla, které někdo před vámi smyl z talíře. Jste přece na vodě, tak to neřešíte. Ale za 1000 korun na noc? To chcete alespoň čisté záchody a sprchy.

Další služby v kempu? Jak kde. Například v kempu Vltava si večer můžete pronajmout hřiště (350 kč za hodinu), nabít si telefon (30 kč za 30 min.)

V kempech u Vltavy platíte vlastně za malý kousek louky (elektrické sloupky pro stany neexistují). Nabízí se srovnání s kempem v Itálii, který jsme navštívili jen pár dní před tím. Za jednu noc kempování ve čtyřhvězdičkovém kempu u moře s elektřinou, kde je zdarma aquapark, bazény, nejrůznější hřiště, kurty na tenis, pingpongové stoly, dětská hřiště, aktivity park pro teenagery a sprchovat se můžete 24 hodin denně teplou vodou v čistých sprchách, jsme platili za noc v přepočtu pro stejnou čtyřčlennou rodinu 1 500 korun.   

Ráno snídaně v kempu? Malá porce vajíček, okoralý chléb a čaj pro celou rodinu... připravte si další pětistovku. Pokud budete zastavovat u plovoucích barů, dáte za každý drink minimálně 150 korun.

Zastávka na legendární placky u Vltavy? Mouka, voda, trochu skořice a cukru -  jedna placka už je letos za 100 korun. Stejně jako ty naslano. K tomu malinovka, jedno pivko rodinu to stojí pět set a nějaké drobné. Vylétnou z peněženky, aniž byste měli zaplněný žaludek.

Za oběd u Vltavy (ne v restauraci, ale v kempu) počítejte pro rodinu min. další tisícovku. Cena smaženého sýru je 180 Kč. Hranolky samotné jsou za 65 korun, k tomu kečup nebo tatarka další dvacka. Malinovka za 50, pivo za 60 – 80 korun. Pokud si vyrazíte do restaurace v Českém Krumlově u Vltavy, budete muset ještě hodně přidat.

My dáváme zastávku v Českém Krumlově alespoň u kiosku u Vltavy. Dostáváme krásně vypadající drinky a saháme pro další peníze. V kelímku je sice více ledu než pití, alkohol v mojitu cítit není, ale jak nás paní ujistila, vše je domácí. Za čtyři drinky „vyplázneme“ rovných pět set (dvě mojita, k tomu jednu nealkoholickou verzi a jednu malinovku).

Ke všemu musíte připočítat pronájem raftu (800 na den), k tomu dopravu dalších 600 korun.  

Podtrženo sečteno, voda začíná být pro „bohaté“.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství