Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

V centru přibude zahradních posezení, obvod snížil nájem

19.04.2011 11:05

Centrální obvod se rozhodl jít vstříc obyvatelům a dopřát jim v centru města předzahrádky restaurací. Snížil proto nájem a Plzeňané se tak dočkají dalších, tolik oblíbených posezení ve městě.

Fellini

Vzhledem k velkému zájmu obyvatel Plzně o předzahrádky v centru města, snížil centrální obvod cenu za jejich pronájem. Budou tedy atraktivnější pro majitele restaurací a Plzeňané získají oblíbená posezení.

Rada MO3 na svém posledním zasedání schválila výšku nájmu 5kč/m2. To je dost velká sleva oproti původní ceně 15kč/m2. "Letos díky atraktivnímu snížení nájmu mohou obchodníci ušetřit přes 50 tisíc korun," myslí si místostarosta MO3 Radislav Neubauer.

"Podle průzkumů chtějí mít Plzeňané v historickém centru města méně aut, více zeleně a také více venkovního posezení u restaurací a kaváren," prozradil starosta centrálního obvodu Jiří Strobach. "Pro většinu provozovatelů byl ale nájem pro předzahrádky příliš vysoký a nemohli si ji tedy během letní sezóny dovolit. Zavedením téměř symbolického nájemného doufáme, že majitelé restaurací této nabídky využijí a potěší své hosty možnosti občerstvení venku," dodal starosta.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství